Folksam går över till digitala fakturor för MHRF försäkringen

Digitala fakturor från Folksam avseende MHRF-försäkringen

Folksam har gått över till digital information och fakturor via inloggning på Mina sidor på folksam.se. Man får alltså inga fakturor via brev om man inte begär detta. Vi har märkt att flera hört av sig till MHRF då de missat detta, varför vi väljer att uppmärksamma det. Sprid gärna informationen inom klubben.

Jag förstår att den information som gick ut beträffande MHRF-försäkringen och Folksams övergång till digitala fakturor orsakat en del huvudbry. Efter kontakt med både Folksam och MHRF har jag och kansliet på MHRF kommit fram till att det behövs ett förtydligande och har gemensamt skrivit ihop nedanstående som förhoppningsvis rätar ut eventuella frågetecken om vad som gäller fakturering av MHRF-försäkringen.

Förtydligande:

  1. Är du är 77 år eller äldre får du automatiskt en pappersfaktura.
  2. Om du 76 år eller yngre och vill ha pappersfaktura måste du ringa Folksam i Kramfors på tel 0612-853 50.
  3. Du som inte meddelar Folksam om att du vill ha pappersfaktura kommer dock att få en påminnelsefaktura på papper (ingen påminnelseavgift) men du kommer inte att få försäkringsbrevet. Du riskerar inte att bli utan försäkring om du betalar påminnelsefakturan.
  4. Du som har e-postadress och har registrerat denna på Mina sidor på folksam.se får meddelande om när faktura kommit, då loggar du in för att hämta denna. Har du inte e-post måste du själv regelbundet logga in, eller som sagt begära pappersfaktura. För inloggning krävs Bank-id eller Telia e-legitimation.
  5. Folksam säger sig vara medvetna om att det finns de som inte har mejladress och därför inte kan nås om att digital faktura kommit. Någon lösning på problemet har Folksam inte i dagsläget.

För att ändra till pappersfaktura eller övriga fakturafrågor kontaktar man Folksam i Kramfors på 0612-853 50.